Bugsy Malone
Bugsy Malone (1976)
Műfaj Családi; gengszter; Vígjáték; Zenés
Stúdió Angol
Film megjelenési dátum 1976
Nyelv Magyar
Futási idő 93 mins
Formátum DVD
Szín Color
Cast
Jodie Foster
Scott Baio
Florrie Dugger
John Cassisi
Martin Lev
Crew
Rendező Alan Parker
Tartalom:
A BUGSY MALONE remek szórakozás az egész családnak, hiszen ez a filmtörténet eddig egyetlen kizárólag gyerekszereplőkkel eljátszott gengszterfilmje, melyben nemcsak a műfaj legjellemzőbb fordulatait izgulhatjuk végig, de ráadásul remek dalok, táncjelenetek és poénok is fűszerezik. Alan Parker, az Éjféli express, a Madárka, a Pink Floyd: A fal, az Evita és az Angyalszív világhírű rendezőjének frenetikus zenés vígjátékában a géppuskákból tejszínhab- lövegek soroznak az áldozatok arcába…
New York, 1929. Bugsy Malone, a szimpatikus helyi vagány csavaros észjárásával mindig jól megélt abból, hogy a város két maffiafőnökét Kövér Samet és Dandy Dant egymás ellen kijátsza és végül ő nyúlja le a zsíros megbízatásokat. Ám számításába ezúttal hiba csúszik, ugyanis szerelmes lesz és innentől kezdve a józan ész odavész.
Pechjére épp e kritikus időszak alatt tör ki a város történetének legnagyobb gengszterháborúja, melyben neki is ki kell vennie a részét. Vajon sikerül-e neki szívszerelmével Hollywoodba szöknie és túlélnie azt a tűzpárbajt, melyben egy egész mulató válik áldozatává a hatalmas tejszínhab- lövöldözésnek?
Personal Details
Értékelés
Láttam Yes
Index 2011
Gyüjtés állapot In Collection
Internet cím IMDB
Site
Edition Details
Kép arány 1.85 (16:9) Letterboxed
Hangsávok Sztereó - Magyar
CD-k száma 1
Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés